Bożonarodzeniowy obiad dla osób bezdomnych, ubogich i samotnych

23 listopada 2021

Drodzy Wolontariusze, SPOTKANIE ORGANIZACYJNE przed obiadem bożonarodzeniowym dla ubogich odbędzie się w PIĄTEK 26.11.2021 roku o godz. 18:00 w biurze Caritas na pl. Matki Teresy z Kalkuty 5.

Akademia Caritas Dzieciom

8 listopada 2021

Jednym z elementów projektu "Akademia Caritas Dzieciom" jest sportowa akcja charytatywna “Krok za grosz”. Świetlice organizują spacery, biegi i wyprawy rowerowe, a Caritas Polska przekaże 1 grosz za każdy krok na zbiórkę wskazanego podopiecznego portalu Uratuję Cię.

Adwentowe Dni Skupienia - aktualizacja informacji

4 listopada 2021

Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej serdecznie zaprasza Pracowników Caritas, Wolontariuszy Centrum Wolontariatu Caritas oraz Wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas na Adwentowe Dni Skupienia, które odbędą się w dniach 10.-11.12.2021 (piątek, sobota) w Domu św. Józefa przy ul. Strzałowskiej 26 w Szczecinie. Dni Skupienia poprowadzi ks. Michał Malek.

Paczka dla Rodaka i Bohatera na Kresach

4 listopada 2021

Po raz ósmy organizujemy - wraz z naszymi partnerami - świąteczną pomoc dla Polaków na Wileńszczyźnie pod hasłem "Paczka dla Rodaka i Bohatera na Kresach". Chcemy przygotować pomoc dla ubogich seniorów, osób samotnych, rodzin w trudnej sytuacji materialnej, dzieci i instytucji takich jak szkoły, czy ośrodki skupiające Polaków.

Zbiórka żywności "Tak. Pomagam!"

26 października 2021

Drodzy Wolontariusze Parafialnych Zespołów Caritas, jeżeli warunki epidemiologiczne nie pogorszą się, w dniach 3.-4.12.2021 (piątek, sobota) odbędzie się ogólnopolska zbiórka żywności „Tak. Pomagam!” w sklepach Lidl, Biedronka i Kaufland. Parafie zainteresowane przeprowadzeniem zbiórki prosimy o pilny kontakt z panią Dorotą pod nr tel. 500-056-160 do środy 27.10.2021.

Wolontariuszki z Europejskiego Korpusu Solidarności

4 sierpnia 2021

Dzięki programowi "Europejski Korpus Solidarności" w ramach projektu "Solidarni w dobroci" gościmy trzy wspaniałe wolontariuszki - z Kazachstanu oraz Ukrainy i czekamy na wolontariuszkę z Armenii. Panie pomagają w placówkach Caritas dla dzieci i seniorów oraz biorą udział w akcjach organizowanych przez Caritas.

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [84]