Paczka dla Rodaka i Bohatera na Kresach

23 listopada 2022

Po raz dziwiąty organizujemy - wraz z naszymi partnerami - świąteczną pomoc dla Polaków na Wileńszczyźnie pod hasłem "Paczka dla Rodaka i Bohatera na Kresach". Chcemy przygotować pomoc dla ubogich seniorów, osób samotnych, rodzin w trudnej sytuacji materialnej, dzieci i instytucji takich jak szkoły, czy ośrodki skupiające Polaków.

Paczka dla Ukrainy

12 marca 2022

Wspomóż akcję "Paczka dla Ukrainy".

Pomagamy Ukrainie

24 lutego 2022

Jak pomóc? Dokonując wpłaty na naszej stronie, wpłacając dowolną kwotę na konto:  21 1020 4795 0000 9302 0004 5757 z dopiskiem UKRAINA, wysyłając SMS pod numer 72052 o treści UKRAINA (koszt 2,46 zł z VAT).

Dziękujemy za wsparcie Ukrainy

18 stycznia 2023

Firmom „Cargo Shipping” Sp. z o.o. oraz “STr Shipping and Trading” Sp. z o.o. Szczecin dziękujemy za wsparcie akcji „Paczka dla Ukrainy”. W styczniu wysłaliśmy ze Szczecina kolejnych 200 paczek a od początku wojny już 1500. Chcemy dalej wspierać walczącą Ukrainę.

Świąteczne spotkanie Wolontariuszy Caritas

14 stycznia 2023

14 stycznia 2023 r. odbyło się w Arcybiskupim Wyższym Seminarium Duchownym w Szczecinie świąteczne spotkanie Wolontariuszy Caritas. Wzięło w nim udział prawie 180 wolontariuszy z Parafialnych Zespołów Caritas z całej archidiecezji. Spotkanie w refektarzu seminaryjnym poprzedziła Mszą św. pod przewodnictwem ks. bpa Henryka Wejmana (zobacz galerię , jeszcze więcej zdjęć na Facebooku , odwiedź nas na Twitterze ).

Kolejny transport w ramach "Paczki dla Ukrainy"

11 stycznia 2023

Młodzi wolontariusze Caritas przygotowali kolejnych 200 paczek w ramach akcji "Paczka dla Ukrainy". Paczki zostaną przetransportowane najpierw do Lublina a potem za pośrednictwem ukraińskiego Caritas trafią na Ukrainę. Od początku agresji Rosji na Ukrainę Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej przekazał już 1500 paczek (zobacz galerię , odwiedź nas na Facebooku i Twitterze ).

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [98]