Zbiórka żywności "Tak. Pomagam!"

26 października 2021

Drodzy Wolontariusze Parafialnych Zespołów Caritas, jeżeli warunki epidemiologiczne nie pogorszą się, w dniach 3.-4.12.2021 (piątek, sobota) odbędzie się ogólnopolska zbiórka żywności „Tak. Pomagam!” w sklepach Lidl, Biedronka i Kaufland. Parafie zainteresowane przeprowadzeniem zbiórki prosimy o pilny kontakt z panią Dorotą pod nr tel. 500-056-160 do środy 27.10.2021.

Zaproszenie na Jubileusz Caritas

29 września 2021

Zapraszamy na spotkanie z okazji Jubileuszu 25-lecia święceń kapłańskich ks. Mariusza Ogórskiego oraz 30-lecia wznowienia działalności Caritas w Polsce.

Zbiórka na Afganistan

30 sierpnia 2021

Na prośbę Ks. Arcybiskupa Metropolity Andrzeja Dzięgi w każdym kościele i kaplicy w naszej Archidiecezji w czasie modlitwy powszechnej będziemy modlić się o pokój w Afganistanie oraz w intencji Afgańczyków oraz o rozwiązanie innych trudnych kryzysów uchodźczych w Europie i na świecie. Uprzejmie prosimy także o przeprowadzenie przykościelnej zbiórki do puszek przez wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas lub innych chętnych, po wszystkich Mszach Świętych w niedzielę 05.09.2021 .

Zbiórka do puszek - ULEWY

19 lipca 2021

Zwracamy się z uprzejmą prośbą o przeprowadzenie zbiórki do puszek dla poszkodowanych w nawałnicach.

Zaproszenie na pielgrzymkę

8 lipca 2021

W imieniu Parafii pw. św. Ducha w Moryniu zapraszamy na Pielgrzymkę na Mazury-Podlasie.

Zaproszenie do Mrzeżyna

1 lipca 2021

Zapraszamy Wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas na tygodniowy wyjazd nad morze.

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [23]