GAZ-SYSTEM i Caritas wsparły 1600 seniorów

28 września 2021

Operator Gazociągów Przesyłowych GAZ-SYSTEM S.A. i Caritas Polska od połowy maja br. wspólnie realizowały projekt polegający na pomocy seniorom. GAZ-SYSTEM przeznaczył na ten cel ponad pół miliona złotych. Program był prowadzony w 64 gminach, zlokalizowanych w 10 województwach.

Nieodpłatna pomoc prawna, nieodpłatne poradnictwo obywatelskie oraz edukacji prawnej

23 września 2021

Na terenie miasta Szczecin nieodpłatna pomoc jest udzielana jedynie w trybie stacjonarnym tj. osobiście w lokalu, w którym jest zlokalizowany punkt.

Wolontariat w Niemczech - Akwizgran

16 września 2021

Przygoda z wolontariatem w Niemczech w zaprzyjaźnionej organizacji Pax Christi czeka na Ciebie!

Kwartalnik Caritas - wydanie elektroniczne

10 września 2021

Zapraszamy do zapoznania się z treściami zawartymi w wydaniu specjalnym Kwartalnika Caritas.

Szkolne Koła Caritas

8 września 2021

Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych do tworzenia Szkolnych Kół Caritas.

Z parafii na wakacje: par. pw. Chrystusa Króla Wszechświata w Stargardzie

6 września 2021

W dniach 01-07.07.2021 r. w ramach programu „ Z parafii na wakacje ” czterdzieścioro uczestników i pięciu opiekunów z parafii pw. Chrystusa Króla Wszechświata w Stargardzie wzięło udział w pełnym wrażeń pobycie w Roztoczu i okolicach. Nie zabrakło czasu na gry i zabawy na świeżym powietrzu, podchody, czytanie książek, Mszę świętą oraz osobistą modlitwę. Poza tym uczestnicy odwiedzili m.in. sanktuarium w Krasnobrodzie, kaplicę św. Rocha, ptaszarnię, Park Jurajski, kapliczkę „na wodzie”, Susiec, rezerwat „Czartowe Pole”, Zamość, Zwierzyniec, Szczebrzeszyn i Górecko Kościelne.

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [84]