XX Ogólnopolska Zbiórka Żywności “Tak. Pomagam !” 25-26 marca 2022

18 lutego 2022

W dniach 25-26 marca br. (piątek i sobota), w sklepach na terenie całej diecezji przeprowadzona zostanie zbiórka żywności, przy założeniu, że sytuacja epidemiologiczna spowodowana koronawirusem będzie podobna do obecnej i będą obowiązywały te same wytyczne służb epidemiologicznych lub sytuacja w tym zakresie będzie lepsza.

Jałmużna wielkopostna

18 lutego 2022

Wzorem lat ubiegłych, Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej przystąpiła do ogólnopolskiej Akcji „Jałmużna Wielkopostna”. Akcja ta polega na składaniu, przez okres Wielkiego Postu, ofiar pieniężnych do specjalnie przygotowanych na ten cel tekturowych skarbonek. Udział PZC w Akcji jest dobrowolny. Ofiary zebrane podczas akcji w 100 procentach pozostają do dyspozycji PZC.

Zbiórka - Michał, Patryk

4 lutego 2022

Prowadzimy zbiórkę pieniędzy dla dwóch niepełnosprawnych chłopców - Michała i Patryka.

Kobieta na emigracji- zaradność i przedsiębiorczość

2 lutego 2022

W dniach: 01.02.2022 do 14.02.2022 trwa rekrutacja do kolejnej edycji projektu: „Kobieta na emigracji – zaradność i przedsiębiorczość”. Projekt jest realizowany z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej. Udział w projekcie jest bezpłatny i obejmuje: 3 spotkania warsztatowe i konsultacje indywidualne dla każdej z 24 uczestniczek projektu. Podczas warsztatów dowiesz się m.in. :     Jakie są Twoje preferencje i możliwości zawodowe;     Jakie szkoły, kursy możesz skończyć, żeby zdobyć nowe kwalifikacje;     Jak i czy możesz prowadzić działalność gospodarczą;     Jak kreatywnie rozwiązywać problemy;     Jak zarządzać sobą w czasie, żeby jego brak nie...

Spotkanie opłatkowe dla Parafialnych Zespołów Caritas

24 stycznia 2022

W sobotę 15.01.2022 o godz. 11:00 w Arcybiskupim Wyższym Seminarium Duchownym w Szczecinie odbyło się spotkanie dla Wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas.

W rodzinie siła - projekt wsparcia rodzin Caritas

12 stycznia 2022

Od 07.01.2022 – 30.04.2022 Caritas ASK realizuje projekt wspófinansowany ze środków Narodowego Banku Polskiego: „W RODZINIE SIŁA – PROJEKT WSPARCIA RODZIN CARITAS”

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [90]