Złoty i Srebrny Jubileusz ks. Macieja, Dyrektora

15 czerwca 2024

W sobotę 15 czerwca obchodziliśmy złoty jubileusz życia i srebrny jubileusz kapłaństwa ks. kan. Maciejasz Szmuca, dyrektora Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej.  Dla wspomnienia tej pięknej uroczystości polecamy galerię fotograficzną tego wydarzenia.

FEPŻ 2023

11 czerwca 2024

Program Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027   współfinasowany z e środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus   Podprogram 2023   Program realizowany jest w okresie od dnia wyjścia Wytycznych Instytucji Zarządzającej do Podprogramu 2023 , a wiec do 8 września 2023 r. do listopada 2024 r.     D ostawy artykułów spożywczych do Organizacji Partnerskich Regionalnych rozpoczęły się w od początku czerwca 2024 roku, a d ystrybucja artykułów spożywczych do osób potrzebujących rozpoczęła się od połowy czerwca i potrwa do końca listopada 2024  r.     W okresie od wyjścia Wytycznych...

Ogólnopolska Zbiórka Żywności TAK, Pomagam!

21 września 2020

W dniach 25-26.09.2020 Caritas Polska we współpracy z Caritas diecezjalnymi zorganizowała zbiórkę żywności.

Działania Caritas w programie POPŻ w Moryniu i okolicach 2020

15 czerwca 2020

W dniach od 15 do 19 czerwca 2020 roku w 9 miejscowościach na terenie gminy Moryń odbyły się warsztaty – działania towarzyszące realizowane w programie "PO PŻ Podprogram 2019".

Służba Więzienna i Więźniowie dla potrzebujących

27 maja 2020

W ostatnim tygodniu maja Służba Więzienna dostarczyła do Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej maseczki przygotowane przez osoby osadzone, a przeznaczone dla potrzebujących.

Informacje dla PZC

13 marca 2020