Złoty i Srebrny Jubileusz ks. Macieja, Dyrektora

15 czerwca 2024

W sobotę 15 czerwca obchodziliśmy złoty jubileusz życia i srebrny jubileusz kapłaństwa ks. kan. Maciejasz Szmuca, dyrektora Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej.  Dla wspomnienia tej pięknej uroczystości polecamy galerię fotograficzną tego wydarzenia.

Materiały dla Szkolnych Kół Caritas

12 października 2021

Zachęcamy do korzystania linku, pod którym opiekunowie Szkolnych Kół Caritas mogą pobrać materiały formacyjne do pracy z młodzieżą. Tym razem będziemy rozważać historię świętego Dominika i jego drogę od kontemplacji do aktywności: tutaj

Zbiórka żywności Tak. Pomagam!

2 grudnia 2019

W dniach 6 i 7 grudnia 2019 roku (piątek, sobota), Caritas Polska we współpracy z Caritas diecezjalnymi zorganizuje w supermarketach, sieciach handlowych i sklepach osiedlowych w całej Polsce, już siedemnastą zbiórkę żywności pod hasłem „Tak, POMAGAM!” Podczas bożonarodzeniowej zbiórki wolontariusze będą zbierać artykuły spożywcze z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwe w przechowywaniu, z których najuboższe rodziny i placówki Caritas przygotują świąteczne posiłki.

Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom 2019

25 listopada 2019

Włącz się w akcję Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom i pomóż nam tworzyć WIELKIE DZIEŁA.

XXVII Światowy Dzień Chorego

5 marca 2019

"Darmo otrzymaliście, darmo dawajcie" (Mt 10, 8)

Wigilia Caritas

18 grudnia 2018

Wigilia Caritas- by nikt nie czuł się samotny.

1   |   2   |   3   |   4      »      [4]