Bożonarodzeniowy obiad dla osób bezdomnych, ubogich i samotnych

23 listopada 2021

Drodzy Wolontariusze,

w tym roku podobnie jak przed pandemią chcemy zorganizować w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia obiad dla bezdomnych i ubogich.

Potrzebujemy Waszej pomocy. Dla sprawnej obsługi obiadu dla 280 osób wystarczy około 50 osób obsługujących. Obiad odbędzie się w niedzielę 26.12.2021 w godz. 9:00-15:30 w Arcybiskupim Wyższym Seminarium Duchownym, ul. Papieża Pawła VI nr 2.

Bardzo potrzebujemy informacji, na ilu Wolontariuszy możemy liczyć, dlatego prosimy o zgłaszanie gotowości pomocy przy obiedzie telefonicznie: do biura Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej (91) 4874905 lub mailowo: biuro.caritas@cask.pl.

Wszelkie pytania i wątpliwości można kierować także do ks. Mariusza Ogórskiego mogorski@cask.pl lub telefonicznie 515 354 695.

Przed obiadem odbędzie się spotkanie organizacyjne w piątek 26.11.2021 o godzinie 18:00, w biurze Caritas na pl. Matki Teresy z Kalkuty 5, podczas którego przekażemy niezbędne informacje.

Przede wszystkim potrzebni są Wolontariusze, którzy spędzą drugi dzień Świąt z naszymi gośćmi – liczymy na Waszą obecność. Jeżeli chcecie pomóc materialnie, możecie donieść rzeczy do paczek, gotowe paczki lub wpłacić ofiarę z dopiskiem „Obiad bożonarodzeniowy” na nasze konto: PKO BP II/O SZCZECIN PLN: 21 1020 4795 0000 9302 0004 5757.

W załączeniu znajduje się szczegółowa nformacja, jak można pomóc.

Przekażcie dalej znajomym, przyjaciołom, rodzicom.

Załączniki: