Projekty realizowane z udziałem środków publicznych w roku 2017

Zobacz także:

Gmina Miasto Szczecin

1. Zapewnienie gorącego jednodaniowego posiłku osobom bezdomnym przebywającym w schroniskach i noclegowniach na terenie Szczecina oraz innym mieszkańcom Miasta Szczecin, którzy decyzją Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie zostały uprawnione do otrzymania takiej formy pomocy (WSS/II/2/2017)
  2. Rehabilitacja społeczna osób bezdomnych, zapewnienie schronienia osobom potrzebującym, połączone z profilaktyką uzależnień realizowane w Szczecinie dla osób bezdomnych (WSS/II/8/2017)
  3. Prowadzenie placówek wsparcia dziennego (WSS/II/57/15 aneks na 2017 r.)
  4. Wsparcie osób w trudnej sytuacji życiowej wybranymi świadczeniami rzeczowymi w postaci oferowania nieodpłatnie artykułów żywnościowych, odzieży, artykułów higienicznych, możliwości kąpieli (WSS/II/10/2017)
  5. Prowadzenie prac społecznie użytecznych (12/2017)
  6. Utworzenie i prowadzenie nowych placówek wsparcia dziennego (WSS/II/43/2016 aneks na 2017 r.)
  7. Organizacja wypoczynku zimowego (WOś-II.PS/08/2017)
  8. Organizacja szkoleń – "Człowiek uzależniony – rodzina w kryzysie" (WSS/VII/1/2017)
  9. Organizacja działań profilaktycznych z zakresu przeciwdziałania uzależnieniom w tym zajęć edukacyjnych, kulturalno-oświatowych i sportowych dla mieszkańców Szczecina jako zagospodarowanie czasu wolnego, alternatywy wobec nudy i stosowania substancji psychoaktywnych" (WSS-II.21.2017)
  10. Organizacja wypoczynku letniego z elementami profilaktyki uzależnień, przeciwdziałania przemocy, terapii wspomagającej rozwó dziecka dla dzieci z rodzin objętych pomoca MOPR i środowisk rodzicielstwa zastępczego" w formie półkolonii (WSS-VII.10.2017.ES)
  11. Organizacja wypoczynku letniego z elementami profilaktyki uzależnień, przeciwdziałania przemocy, terapii wspomagającej rozwój dziecka dla dzieci z rodzin objętych pomoca MOPR i środowisk rodzicielstwa zastępczego w formie kolonii (WSS-VII.9.2017.ES)

Gmina Miasto Stargard Szczeciński

1. Prowadzenie gminnego ośrodka wsparcia dla ofiar przemocy w rodzinie i kobiet lub kobiet z dziećmi pozbawionych schronienia (SP.5-02/2016 aneks na 2017 r.)
  2. Prowadzenie świetlicy socjoterapeutycznej dla dzieci (SP.5/3/2017)
  3. Realizacja programu dożywiania – szkoła, rodzina (SP.5/6/2017)
  4. Realizacja działań na rzecz przeciwdziałaniu bezdomności (SP.II.3/7/2017)

Powiat Stargardzki