Dzień skupienia PZC dla dekanatów Nowogard Goleniów Maszewo 2024

13 kwietnia 2024 - dodał x. M

Kolejne spotkanie w ramach dekanalnych dni skupienia PZC, tym razem w Nowogardzie dla dekanatów Goleniów, Nowogard, Maszewo odbyło się w sobotę 13 kwietnia 2024 r. w parafii pw. świętego Rafała Kalinowskiego. W pierwszej części było spotkanie przy ołtarzu. Wdzięczni wobec Boga samego za wszelkie dobro, które udaje się realizować w ramach Parafialnych Zespołów Caritas. To także okazja by nabrać siły duchowej z samego źródła, a więc od Zmartwychwstałego. Wdzięczność Panu Bogu okazywaliśmy wobec tych, którzy wykonują działa Caritas, którzy je wspierają ofiarując nierzadko znaczącą część swojej pracy. Modlitwą ogarnialiśmy także tych, do których, jak ufamy Pan Bóg nas posyła ze słowem, życzliwością ale także "kromką chleba".

Gospodarze pod przewodnictqwem księdza proboszcza Grzegorza, którym i w tym miejscu chcemy podziękować zadbali także oto by tej "kromki chleba" nie zabrakło na tym spotkaniu. W drugiej części naszej obecności poznawaliśmy plany działań na przyszłość, możliwości z jakich możemy przy tym korzystać, a także dzieliliśmy się skutkami wcześniejszych działań. Także po to, by te działania były coraz lepiej realizowane. Dziękczynienie nasze przenosimy na dzień dobra, który w prafaii gospodarzy, jako świąto Caritas, był realizowany. Następne spotkanie zaplanowaliśmy na wizytę w Goleniowie po ustaleniach z kolejnymi Gospodarzami.

Dodatek: Galeria zdjęć

Punkt Przedszkolny